Előzetes megállapodás a főváros és a Siemens között

MTI   ·   2012.09.26. 10:02

Tarlós István, Budapest főpolgármestere elmondta, hogy az előző városvezetés és a BKV rendkívül előnytelen szerződést kötött a Siemensszel a 4-es metró kapcsán. A város annak idején „indokolatlanul kiszolgáltatott helyzetben, egy óriási kötbér- és kárigényt vállalt magára. Emiatt, továbbá a 4-es metró vonalára szállítandó járművek késedelme miatt a biztonsági berendezéseket és automatikát gyártó cég különböző kár- és kötbérigényeinek az összege elérte a 70 millió eurót” – magyarázta. A főpolgármester szerint csak „kármenteni” tudtak, mert hatályos szerződésről van szó, ez alapján a franciáknak jár a pénz.

A hosszú és kényes egyeztetés után jutottak odáig, hogy az eredetileg 70 millió eurós követelést 30-ra szorították le, valamint megállapodtak az ütemezésben és rögzítették a szállítási véghatáridőt is. Tarlós István elmondta, hogy az előzetes megállapodás hatályba lépéséhez a kormány, a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt., valamint a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása is szükséges, egyrészt mert óriási pénzekről van szó, másrészt a 4-es metró közös „kormány-főváros” beruházás.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.