Első ajtós felszállás, Budapest-jegy csak a határig

iho/közút   ·   2012.01.02. 08:16

Ma az iskolaszünetekben, holnaptól pedig az iskolai időszakban érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok.

Mától újabb vonalakra terjesztették ki az első ajtós felszállást. A 13-as, 13A, 39-es, 40E, 113-as, 113A, 188E és 191-es járatokon találkozhatnak ezzel a rendszerrel.

Módosultak a Budapest környéki autóbuszjáratok szakaszhatárai. A Budapest-bérletek és Budapest-jegyek a főváros közigazgatási határán kívül eső első megálló helyett Budapest közigazgatási határáig, vagy az azon belüli utolsó megállóhelyig érvényesek.

A BKV ehhez azt fűzi hozzá, hogy a vállalat ezt a gyakorlatot követi régóta a HÉV-járatokon, illetve ilyen feltételekkel lehet utazni a MÁV-Start és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain is. Ugyanakkor, mivel a fővárossal határos településekre érvényes agglomerációs helyi bérletek és a Budapest-bérletek között legfeljebb egy megállóköz lehet, január 1-jétől az utolsó budapesti és az első agglomerációs megálló közti szakaszon érvényesnek fogadják el, ha valaki mind a két bérlettel rendelkezik. Így nem fordulhat elő, hogy az utas e két megálló között az érvényes két bérlet birtokában is jegy váltására kényszerüljön.

A változás az éves összvonalas Budapest-bérletet nem érinti, hiszen az a közigazgatási határon kívül is érvényes, és ugyanígy nem vonatkozik természetesen a környéki bérletekre sem.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.