Elszabadultak a teherkocsik

iho/vasút   ·   2012.11.30. 23:21
00_Feuerbach_havaria_IHO

Csupán a szerencsén és a zuffenhauseni forgalomirányító éberségén múlott, hogy a november 30-i eseményben nem sérült meg senki. Az SBB Cargo állományába tartozó négy darab rakoncás kocsi használt sínszálakkal volt megrakva. A négytengelyes tehervagonok egyelőre még tisztázatlan okokból hajnali 4 órakor elszabadultak a Baden-Württemberg tartománybeli Kornwestheim teherpályaudvarról és elindultak a Stuttgart felé enyhén lejtő pályán.

Zuffenhausen, a sváb metropolisz Porsche sportkocsi-gyáráról ismert elővárosának forgalomirányítója azonban a foglalt térközöket jelző biztosítóberendezésnek köszönhetően észlelte a bajt: A megfutamodott teherkocsikat Feuerbach állomás felé irányította, ahol egy csonkavágányon ért véget hat kilométeres útjuk. Illetve mégsem ért véget, mert az első kocsi áttörte az ütközőbakot, több méter hosszban felszántotta a csonkavágány folytatásában elhelyezkedő peront, aminek következtében lezuhant a perontető egy része és megrongálódott a felsővezeték is. Szerencse, hogy a szóban forgó peronon ilyenkor még nem tartózkodott senki. Két órával később a reggeli csúcsforgalomban jó eséllyel ingázók tucatjai ott vártak volna a következő személyvonatra. A linkekre kattintva megtekinthetők a Stuttgarter Nachrichten és a Stuttgarter Zeitung fotógalériái.

Az esemény jelentős késéseket, vonatkimaradásokat és tereléseket okoz a Stuttgart-környéki vasúthálózaton. December 2-a előtt nem lehet számítani javulásra. A feuerbachi állomást lezárták, mivel az említett perontetőt a beomlás veszélye fenyegeti.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.