Emlékutazás a kilencven éves Kecskeméti Gazdasági Vasúton

iho/vasút   ·   2018.08.31. 12:00
kckk-vta-400

A Kecskeméti Gazdasági Vasút fennállásának kilencvenéves jubileumára a szegedi Vasúttörténeti Alapítvány (VTA) 2018. szeptember 15-én (szombaton) vonatpótló autóbuszos menetet szervez Kecskeméttől Kiskunmajsára és vissza. A busz megáll Törökfái, Jakabszállás, Bugac, Bugac-felső, Szank állomásokon, ahol megemlékezéseket tartanak és a várótermekben lévő kiállításokat is megtekinthetik az utasok. Az autóbuszokon is lesznek tájékoztató előadások menet közben.

Gyülekező nyolc órától Kecskemét KK állomáson, ahonnan a buszok kilenc órakor indulnak. A részvételi létszám korlátozott, ezért előzetesen jelentkezésre van szükség és az igényeket időrendi sorrendben veszik figyelembe. Jelentkezni a VTA elérhetőségein lehet. A Bugaci Kispöfögőn a forgalmat 2009. december 13-ától szüneteltetik, ez a valóságban a bezárást jelentette. A járműpark nagy részét elszállították, a vágányokat nem tartják karban. Maga a vonal 1928-ra érte el jelenlegi hosszát, bár az első tizenöt kilométeres szakaszt már 1917-ben megépítették.

Vonat Kiskunmajsa és Bugac között 2009. november 24-én (fotó: Joó Ferenc)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek