Épül az ötödik 350-es

iho   ·   2013.11.05. 15:00
cim

Megkezdődött a Toulouse-i gyártósoron az ötödik A350 XWB összeszerelése: ez lesz az utolsó prototípus, amely részt vesz majd a berepülési programban, adja hírül az Airbus közleménye.

Az MSN5 sorozatszámú példány a tervek szerint jövő év tavaszán repül majd először, és a második olyan gép lesz, amit normális utaskabinnal rendeznek be. Az 5-ös részt vesz majd a nagytávolságú repülési próbákon.

Az MSN5 orr-része...<br>(fotók: Airbus)

Ráadásul már utasok is lesznek a fedélzeten, igaz, ezek az emberek az Airbus alkalmazottai közül kerülnek ki, az ő „segítségükkel” lehet reális körülmények között kipróbálni az utasok kényelmére és kiszolgálására szolgáló berendezéseket (toalett, konyha, szórakoztató és információs rendszer, stb). Ugyancsak ez lesz az egyik gép, amellyel a repülőtéri műveleteket is lepróbálhatják, ezek a tesztek is elengedhetetlenek a légialkalmassági engedély megszerzéséhez.

...a középső rész...

Mindezidáig két repülőképes és egy földi tesztekre szolgáló 350-essel végzik a berepülési programot. Az MSN1 és az MSN3 eddig több mint száz felszállásból több mint ötszáz órát repült.

Ha minden az előzetes elképzelések szerint alakul, akkor a berepülési program és az engedélyeztetési eljárás sikeres lezárásával 2014 második felében a Qatar Airways állítja szolgálatba az első példányt, a típusból egyébként eddig 760 példányra van fix megrendelése az európai gyártónak.

...és a hátsó szektor is kész az összeillesztésre

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.