És akkor útra kelt a Stil Nuovo kiadó

iho/vasút   ·   2015.10.29. 08:45
kapos-sio0

Legutóbb Márianosztrán, a kisvasút próbaüzemén tartott alaposabb terepszemlét a távirati iroda fotóriportere, egykori kollégánk, Máthé Zoltán. Mostani felvételei a Siófok–Kaposvár vonalon készültek, ahova munkatársunk, Nagy Tamás is elkísérte. Merüljenek el a somogyi őszben!

Személyvonat érkezik Somogymeggyes állomásra Kaposvár felől az utolsó teljes hosszban üzemelő Somogy megyei vasúti mellékvonalon, a Siófok–Kaposvár vonalon október 13-án. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Elhárulhatnak az akadályok az uniós hosszútehervonat-projekt megvalósulása elől

iho/vasút   ·   2024.03.05. 12:00

Az Európai Parlament TRAN bizottsága egyhangúan jóváhagyta az uniós vasúti infrastruktúra kapacitásának optimalizálását sürgető javaslatot. A terv több árut juttat a vonatokra – ez a Green Deal kulcsfontosságú eleme – a kiterhelt vasúthálózaton jelentkező problémák felszámolásának és a tehervonatok útvonalának szisztematikusabb tervezésének az igényével. A helyzet azonban ennél jóval bonyolultabb.