Ez már jégmadárcsalád: dupla Kiss közlekedik hétvégente Nagymarosról Fonyódig

iho/vasút   ·   2022.07.17. 09:00
00_jegmadar_dupla_kiss

Utasforgalomban eddig ilyen összeállítású szerelvény még nem járt. A vonat kibővített részére, azaz a menetirány szerinti második, hátsó egységbe Kelenföldtől lehet felszállni, illetve visszafelé is csak Kelenföldig lehet benne utazni.

A MÁV-Start ezen a hétvégén először kapcsolt össze utasforgalomban két Kiss motorvonatot. A nyár legközkedveltebb járata, a Jégmadár expressz kihasználtsága 100 százalék. A két emeletes jármű együttes ülőhely-kapacitása 1200 fő, azonban a csomaggal utazók kényelme érdekében vonatonként 968 helyjegy váltható.

A dupla Jégmadár expressz Nagymarosról indul 7:40-kor szombatonként és vasárnapként, 9 órakor ér Kelenföldre. Fontos, hogy a második egységbe csak Kelenföldtől lehet beszállni, ugyanis a korábbi szakaszon néhány megállóban nincs megfelelő hosszúságú peron, így ott csak az első Kiss vesz föl utasokat! A vonat a déli part fontosabb megállóiban megállva ér 11:23-ra Fonyódra, majd onnan 16:36-kor indul vissza.

A vonatra helyjegy váltása kötelező az utazáshoz, így garantált az ülőhely. A járaton alapesetben tizenkét, a dupla szerelvényen huszonnégy kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek