Ez nem a vasútvillamosok napja: két szerelvény is balesetezett

iho/vasút   ·   2022.01.12. 15:00
20220112_115338748

A 007-es elé egy X5-ös BMW kanyarodott szabálytalanul, a 004-es drótot tépett Rókuson.

A nagyobb és váratlanabb baleset Rókus vasútállomásnál történt. A 004-es indult tovább a Pulz utca felé, amikor eddig még tisztázatlan műszaki okok miatt jó ötven méteren leszakította a felsővezetéket. Így a vasútvillamosok várhatóan este hatig Szeged-Rókus vasútállomásról indulnak vissza Hódmezővásárhelyre.

Nézze meg galériánkat!

Még reggel egy „átlagos” baleset nehezítette a közösségi közlekedést: Egy X5-ös BMW sofőrje úgy gondolta, gond nélkül átfér még a vasútvillamos előtt, és be tud kanyarodni a Boldogasszony sugárútról a Liliom utcába. Nem neki lett igaza, a 007-es vasútvillamos nem tudott már vészfékezéssel sem megállni. A balesetben a BMW sofőrje megsérült, a 007-es eleje látványosan sérült, lesz vele munka épp elég.

Bónusz: a 002-esnek motorhibája volt, Algyőnél vesztegelt. A Stadler szakemberei kivonultak a vasútvillamoshoz, elhárították a hibát, így az újra be tudott kapcsolódni a közlekedésbe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek