Facebookon kezdeményeztek bicikliutat

iho/zöldút   ·   2012.05.17. 09:52

A két település közötti kerékpárútért lobbizó csoportnak már közel 2000 tagja van a legnépszerűbb közösségi portálon. A két település közötti három kilométeres útszakasz évek óta balesetveszélyes – írja a Kisalföld.hu.

„Segítséget kérünk! Létrehoztunk egy csoportot az Öttevény–Kunsziget közötti szakaszon kerékpárút építése ügyében!

Az út keskeny, sem világítás, sem kerékpárút nincs, két gyár működik Kunszigeten, ahol nagy részben öttevényiek dolgoznak!

Naponta életveszélyben közlekednek a két falu között mind az autósok, mind a kerékpárosok! Köszönjük a segítséget!” – olvasható a legnépszerűbb közösségi portálon, a Facebookon.

A két település közötti kerékpárútért a Facebookon lobbizó csoportnak már közel 2000 tagja van.

Az alig három kilométeres szakasz évek óta rendkívül rossz állapotban van; jelenleg annak ellenére kis túlzással szlalomozni kell a kátyúk között, hogy 2010-ben kátyúztak a szóban forgó szakaszon.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Zöldút Mobilitás Közlekedéstervezés Kerékpár

Civil szervezetek fognak össze a Lánchíd autómentességéért

iho   ·   2023.01.06. 09:00

Közlekedéssel, urbanisztikával és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek üdvözölik a Budapest lépését, amivel tavaly októberi javaslataikat is figyelembe véve a főváros kis forgalmú, de központi fekvésű, történelmi fontosságú hídján menekülőutat nyitott a budapesti torlódások alternatíváját jelentő közlekedési módoknak.