Ferihegy: új luxusváró a 2A terminálon

iho/repülés   ·   2011.08.24. 15:05

Felavatták a Budapest Airport 2A termináljának új exkluzív váróhelyiségét, amely a Budapestről induló business utasokat fogadja. A török hátterű földi kiszolgáló szervezet, a Celebi által működtetett Platinum Lounge elegáns környezetet és világszínvonalú kiszolgálást biztosít. A 170 négyzetméteres váróban business sarok is várja az utasokat, benne internet hozzáférés, fax és fénymásoló.

A Platinum Lounge-nak először Magyarország schengeni csatlakozása miatt kellett új helyre költöznie, majd a SkyCourt építkezése miatt nem maradhatott az addigi helyszínen. Innen egy újabb ideiglenes helyre költözött, amíg a 2-es terminál A és B szárnyának felújítása lehetővé nem tette a végleges váróhelység kialakítását. A mindössze másfél hónapig tartó építés a Budapest Airport és a Celebi közös beruházása volt.

A 2A terminál Platinum lounge ügyfelei elsősorban a Star Alliance szövetséghez tartozó légitársaságok. így a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines utasai, rajtuk kívül pedig az Alitalia, a Finnair és az airBaltic légitársaságok business osztályú jegyet vásárló utasai használhatják a kényelmes várót, de megfelelő összegért bárki beülhet a váróba.

A megnyitó ünnepségen Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte: „A legfrissebb utasvélemény-felméréseink szerint mind a turisták, mind pedig az üzleti utazók előkelő helyre sorolták a Budapest Airport nyújtotta szolgáltatásokat.... ennek az új, exkluzív várónak az átadása hozzájárul ahhoz, hogy megtartsuk és erősítsük az utasaink elégedettségét.”

Kapcsolódó hírek