Fiatal szakembereket vár a repülőgépgyár

iho/repülés   ·   2012.07.04. 15:34
A-350-1000a_cim

Az európai repülőgépgyártó az idén több mint 4000 új alkalmazottat vesz fel, a Nagy-Britanniában megrendezendő repülőgép-világkiállitás és -vásár újabb alkalom az Airbusnak, hogy fiatal tehetségekre (friss diplomásokra, illetve gyakorlattal rendelkező szakemberekre) találjon; ezért július 9-e és 15-e között számos megbeszélésre várják Farnborough-ba az állást kereső fiatalokat – adja hírül az Airbus közleménye.

Az érdeklődők számára az Airbus mérnökei bemutatják a cég két legújabb típusát, az A320neót és az A350 XWB-t. Emellett sok szó esik majd a környezetvédelemről, és arról is, hogy az Airbusnál a nők is jó eséllyel pályázhatnak a mérnöki posztokra.

(fotók: Airbus)

Az eseménydús hét közepén, csütörtökön, az Airbus és az EADS fiatal munkatársai egy meglepetés-bemutatót is tartanak, amelyre mindenkit szeretettel meghívnak.

Másnap kerül sor a „Futures Day” mini-konferenciasorozatra, amelynek keretében a frissen végzett mérnökök és más fiatal szakemberek elmondhatják: ők mit várnak a jövő repülő iparágától. Egy másik eseményen az Airbus munkatársai bemutatják a „Fly Your Ideas”  elnevezésű vetélkedőt, amelynek keretében egyetemisták csapatai és az európai konstruktőr mérnökei csaknem egy éven keresztül együtt dolgoznak jövőbe mutató megoldásokon. A következő FYI verseny – amelyet az Unesco is támogat – 2012 szeptemberében indul.


Csak ebben az évben az Airbus újabb 4000 fiatal szakembert vesz fel, háromezren pedig a cég által szervezett tanfolyamokon vehetnek részt, szerte a nagyvilágban. A cég jelenlegi dolgozói közül az idén 5500-an kérhetik áthelyezésüket más munkára vagy egy másik üzembe – amely egy másik kontinensen is lehet. Mert az Airbus sokat ad a belső mobilitásra és alkalmazottai rendszeres előrelépésére – hangzik a cég közleménye.

Kapcsolódó hírek