Folytatódik az M35-ös autópálya építése

MTI/iho   ·   2016.06.03. 21:22

Folytatódik az M35-ös autópálya építése - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken az MTI-vel. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, európai uniós forrásból valósul meg. A fejlesztés révén a tranzitforgalom jelentős részét az újonnan megépülő szakaszok vezetik majd le. A kivitelezés első ütemét a 4-es és a 481-es számú főút közötti részen 17,23 milliárd forintért a Colas Hungária-Colas Út konzorcium, az M35-ös és a 47-es számú főút közötti szakaszon pedig közel 5 milliárd forintért az STR Építő Kft. végzi. Az 5,43 kilométeres autópálya szakaszon az M35-ös autópálya és a 4-es számú főút, valamint az M35-ös autópálya és a 481-es számú főút kereszteződésénél külön szintű közúti csomópontot építenek, a 481-es és a 47-es számú főút kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A beruházás második ütemében építik ki - 20,2 kilométer hosszú szakaszon - az M35-ös autópálya 481-es számú főút és Berettyóújfalu közötti részét, a kivitelezést közel 47 milliárd forintért a HÓDÚT Kft. és Duna Aszfalt Kft. közösen végzi. A munkálatok a tervek szerint az első és a második szakaszban is júliustól 2018 elejéig, illetve végéig tartanak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek