Forgalmi változások Debrecenben

iho   ·   2013.04.20. 07:30
CSC_0479

A Dózsa György utcát és a Nádor utcát április 2-től teljes szélességében lezárták. Erre a készülő villamospálya munkáinak gyors elvégzése miatt volt szükség.

A lezárás ideje alatt a 12-es, 15/15Y-os, 23-as, 31-es, valamint a 32-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek. A terelőútvonalon történő tömegközlekedés miatt néhány járat indulási ideje megváltozott. Erről a megállókban is meghirdetett, ideiglenes menetrendben lehet tájékozódni.

A 12-es autóbusz, Auguszta irányába haladva a Kishegyesi út és a Bolyai utca között a Pesti utcán, és a Böszörményi úton át vezető terelőútvonalon közlekedik, ahol az Alföldi Nyomda kivételével minden megállóhelyen megáll. A Vincellér utcai végállomás felé a Bolyai utca után tér el eredeti útvonalától, majd a Böszörményi úti megállás után, a Pesti utcánál visszatér az eredeti útvonalára. Ebben az irányban már minden megállóhelyen megáll.

A 15-ös autóbuszok mindkét irányban a Bolyai utca megállóhely után a Böszörményi út – Mester utca terelőútvonalon haladnak, ezután visszatérnek az eredeti útvonalukra. Az ideiglenes szakaszon a Széna tér felé, a Vendég utca kivételével minden megállóhelyen megállnak, de ellenkező irányban kimarad az Alföldi Nyomda.

A Júlia-teleptől induló, 23-as számú körjárat a Bem tértől a Bolyai utcáig közlekedik ideiglenes útvonalon. Ezen a szakaszon csak a Malompark megállóhelyen áll meg.

A Nagyállomás irányába haladó 31-es buszok a Károlyi Mihály utca és a Mester utca között térnek ideiglenes útvonalra. A terelőútvonalon a Vendég utcai megállóhely kivételével mindenhol megállnak.

A Doberdó utca felé a Hunyadi János utca megállóhely után a Mester utca – Böszörményi út – Bolyai utca – Mikszáth Kálmán utca terelőútvonal után térnek vissza eredeti útvonalára. Az ideiglenes szakaszon az Alföldi Nyomda megállóhely kivételével mindenhol megállnak.

A 32-es járat mindkét irányban, a Károlyi Mihály utca és a Jókai utca között ideiglenes útvonalon halad. A Bolyai utca - Egyetem sugárút - Bethlen utca terelőútvonalon minden megállóhelyen megáll.

Kapcsolódó hírek