Forgalomirányító rendőrök erőpróbája

iho/biztos út   ·   2012.04.05. 14:45
kiskep

A BRFK közlekedésrendészeti osztálya versenyt rendezett a főváros rendőreinek, hogy megmutathassák tudásukat. Csütörtök délelőtt rendezték meg az Ajtósi Dürer soron a forgalomirányítási gyakorlatot. Két fordulóban zajlott ez a verseny, először egyéniben, majd párosban. A program a Hermina úti kereszteződésben indult, ide még a város minden kerületéből érkeztek rendőrök. Később párosban, a Hungária körútnál már kevesebben mertek rajthoz állni.

A verseny azonban nem csak forgalomirányításból állt, van még motoros, illetve gépkocsizó járőrözési (vagyis vezetéstechnikai) forduló is. Utóbbi szerdán, a Magyar Autóklub gyakorlópályáján zajlott, a motoros próbára szombaton, a Hungexpo területén kerül sor.

(fotók: Berky Dénes)

Váltanak a versenyzők a Hermina út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél

Az összetett eredmény megállapítását követően országos versenyt rendeznek egy kétnapos esemény keretein belül. A döntő április 27-én és 28-án lesz, szintén BRFK rendezésében, Budapesten.

A fővárosi versenyt egyéniben Hajdú Anita, míg a párost a Hajdú Anita - Eremiás Szabolcs kettős nyerte.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.