Fővárosi közlekedési rend a húsvéti hosszú hétvégén

iho.hu   ·   2023.04.06. 09:00
húsvét

Lesz iskolaszünetben érvényes munkanapi, munkaszüneti, ünnepnapi és szombati menetrend is. Az M3-as metró a hosszú hétvége mind a négy napján a teljes vonalon közlekedik.

Az ünnepi hosszú hétvégén és a tavaszi iskolaszünet napjain érdemes előre tájékozódni arról, hogy melyik nap milyen menetrend szerint indulnak a BKK járatai.

Budapesten és az elővárosi kék autóbuszokon a következő menetrendtípusok lesznek érvényben:

  • április 6-án, csütörtökön: az iskolaszünetben érvényes, pénteki munkanapi menetrend;
  • április 7-én, pénteken: az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend;
  • április 8-án, szombaton: a szombati napokon érvényes menetrend;
  • április 9-én és 10-én, vasárnap és hétfőn: az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend;
  • április 11-én, kedden: az iskolaszünetben érvényes, munkanapi menetrend.

A húsvéti hosszú hétvégén, április 7. és április 10. között az M3-as metró egész nap a hétköznapi rend szerint, a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár. A Lehel téren és a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények, ezekre a helyekre az M14-es (Nyugati pályaudvar–Lehel tér), illetve az M30-as (Népliget–Nagyvárad tér) pótlóbusszal, vagy egyéb járatokkal lehet eljutni.

Az utazás megtervezéséhez a hosszú hétvégén is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár a jegy, bérlet is megvásárolható az applikáció segítségével. 

A HÉV-járatok menetrendjét ezen az oldalon lehet részletesen tanulmányozni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek