Füstölve érkezett meg Fehérvárra a Citadella

iho   ·   2018.05.03. 10:16
80fust

61 55 20-71 016-6 pályaszámú Bpmz kocsit érte a baleset. A kocsit Fehérváron kisorozták a vonatból. A Budapestről Ljubljanába közlekedő 246-os járat fél óra késéssel és alaposan megcsappant kapacitással folytatja útját a határ felé.

(fotó: Sárvári Zoltán)

Definíció: A vasúti járművek csapágyainak hibáiból (kifáradás, nem megfelelő karbantartás, kenőanyag-problémák) keletkező káros, a közlekedés biztonságát veszélyeztető mértékű felmelegedéseket nevezzük hőnfutásnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.