Futok, rohanok, vár a Balaton! Gigantos retróvonattal is!

iho/vasút   ·   2021.05.18. 09:00
00_balaton_retro

Május 22-étől 24-éig, szombattól pünkösdhétfőig, a 80-as évek hangulatát visszaadó retró intercity-szerelvénnyel is lehet utazni Budapest és Keszthely között.

A menetrend szerint a Déli pályaudvarról 6:35-kor (IC 860) és 14:35-kor (IC 866); Keszthelyről pedig 10:48-kor (IC 865) és 18:48-kor (IC 861) induló Balaton Intercityt Gigant mozdony továbbítja a terv szerint.

A szerelvény két, menetirány szerint forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsiból, egy WRm nosztalgia-étkezőkocsiból, három másodosztályú és egy elsőosztályú, klasszikus megjelenésű fülkés kocsiból, valamint egy poggyászkocsiból áll.

A vonatokon egységesen másodosztályú áron érhetők el a menetjegyek, a fülkés kocsik felár nélkül, a komfortkocsik pedig helyjegy váltása mellett vehetők igénybe.

A retró étkezőkocsi étlapján a tavalyi retró hétvégék kedvelt fogásai, többek között

  • babgulyás,
  • marhapörkölt,
  • sertéscsülök,
  • rétes,
  • somlói galuska, valamint
  • korabeli Utasellátó-logóval ellátott csokiroló és
  • saját logós kézműves sör

is szerepel. A készpénz és a bankkártya mellett OTP-s SZÉP-kártyákkal is lehet fizetni.

(fotók: MÁV-Start)

A járványügyi helyzetre való tekintettel, továbbra is kötelező az orrot és a szájat is eltakaró maszkot viselni a vonatokon, valamint az állomások és megállóhelyek teljes területén. Az étkezőkocsiban történő tartózkodás és fogyasztás csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező és a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személynek engedélyezett. Az étkezőkocsiban történő tartózkodáshoz a védettségi igazolványt és a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványt a felszolgálószemélyzet részére fel kell mutatni. Az elvitelre történő kiszolgálás átmenetileg szünetel.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek