Gubacsi híd: megkérdezi a BKK a lakosságot a felújításról, ám ami legalább ilyen fontos: a NIF új hidat is épít a mostani fölé

iho/vasút   ·   2020.08.08. 18:00
gubacsihid00

A jelenkor elvárásainak megfelelően, a térséget érintő jövőbeni közlekedési fejlesztéseket is figyelembe véve újíthatják fel a Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi hidat. A Budapesti Közlekedési Központ egy döntés-előkészítő tanulmányt készíttet, ami alapját képezi majd a dunai átkelő és környéke rekonstrukciója engedélyezési és kivitelezési terveinek. Fontos, hogy a tervek kialakítását minél szélesebb körű egyeztetés előzze meg, ezért a BKK várja az érintett lakosság, illetve a térség közvetlen környezetében közlekedők véleményét a térség átalakításával kapcsolatosan.

A Pesterzsébetet Csepellel összekötő közös vasúti-közúti híd állapota jelenleg felújítást indokol, a kerékpárosok, a gyalogosok és a mozgásukban korlátozottak számára nem megfelelő, az átkelő 2×1 forgalmi sávos közúti kapacitása nem elegendő. A Gubacsi híd rekonstrukciójának célja, hogy korszerű átkelő és élhetőbb környezet jellemezze ezt a jelentős közlekedési szerepet is ellátó környéket.

A Ráckevei-Duna fölött átívelő híd felújításának tervezéséhez egy, a környezet – a csepeli Ady Endre út, a Csepeli átjáró és a pesterzsébeti Helsinki út–Topánka utca–Baross utca csomópontrendszer – fejlesztését vizsgáló döntéselőkészítő tanulmányra van szükség, amely a közúti, a közösségi közlekedési, a kerékpár- és gyorsforgalmi, valamint a városrendezési igényeket is vizsgálja. A tervezés során figyelembe kell venni a térséget érintő jövőbeni közlekedési fejlesztéseket is:

(archív fotó: Vörös Attila)

  • a NIF Zrt. új vasúti hidat építtet majd a Gubacsi hídtól északra,
  • a soroksári Duna-ágon nemzetközi szintű evezőspálya létesül,
  • távlati terv a 3-as villamos Csepelig történő meghosszabbítása,
  • a H6-os HÉV-vonal fejlesztése
  • és a 150-es vasútvonal felújítása.

A felújítás előkészítéséhez szükséges tanulmányterv elkészítéséhez a BKK számít a környéken élők és közlekedők véleményére is, mert fontos, hogy a tervek kialakítását minél szélesebb körű egyeztetés előzze meg. Ezért kérjük, hogy ossza meg velünk tapasztalatait a Gubacsi híd és környéke közlekedésével kapcsolatosan. A véleményeket, észrevételeket a BKK a https://bit.ly/gubacsihid címen várja, ahol a kérdőívet augusztus 22-éig lehet kitölteni. A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredményét közzétesszük honlapunkon. A beérkezett válaszokat felhasználjuk a felújítás előkészítéséhez szükséges tanulmányterv elkészítéséhez.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek