Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20
00_husveti_rakpartnyitas

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.

Ismét kirakják a rakpartszakaszra a tavalyról jól ismert, népszerű, lazacszínű székeket, amiket a kilátogatók kedvükre használhatnak. A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra, különösen a gyerekekre.

(fotók, térkép: BKK)

Így lehet megközelíteni a bejárható rakpartrészt

Az érintett rakpartszakaszra a csütörtökről péntekre virradó éjszakától kedd hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők, még a taxisok sem. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt. Fontos,

  • az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni, a megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni,
  • az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek