Gyorshír: megvan a Germanwings-gép második fekete doboza

iho   ·   2015.04.02. 16:55
cim4

Az első hírek szerint az Alpokban lezuhant utasszállító repülési adatrögzítője (FDR) a jelek szerint viszonylagos épségben vészelte át a becsapódást, remélhető tehát, hogy kinyerik belőle a hasznos adatokat.

A második fekete doboz sok fontos kérdésre kell, hogy választ adjon, azzal együtt, hogy a pilótafülke hangrögzítője (CVR) elég egyértelműen elárulta, hogy a gépet a másodpilóta szándékosan vezette hegynek, miután a kapitányt kizárta onnan.

Az FDR révén pontos képet nyernek a baleseti kivizsgálók arról, hogy az utazómagasság elhagyása után pontosan milyen üzemmódban történt a gép süllyedése, milyen pályán repült az A320-as, változtatott-e a pilóta irányt közben, hozzányúlt-e a gázkarokhoz, egyáltalán, hogyan ténykedett a süllyedés megkezdése és a becsapódás közti nyolc perc során. Természetesen sokféle adat áll majd rendelkezésre, amelyeknek köszönhetően nagy biztonsággal ki lehet mondani majd, a gépnek volt-e műszaki meghibásodása, hogyan működtek a rendszerei.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek