Halálos balesetet szenvedett egy kerékpáros a Pilisben

MTI   ·   2011.10.03. 15:42
Feltehetően a sebességhatár be nem tartása miatt halt meg egy kerékpáros szombaton a Szentendrei Erdészet területén – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője hétfőn.

Lomniczi Gergely elmondta: az 51 éves solymári férfira a sikárosi vadászház és az ifjúsági tábor között talált rá az erdészet őrszolgálata szombat délután; a kerékpárja mellett fekvő férfit a mentők egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

A szóvivő hozzátette: Visegrádon a Pap-rét és a Kaán-forrás közötti meredek szakaszon az elmúlt héten három kerékpáros-baleset is történt, közülük kettő súlyos, egy pedig könnyebb sérüléssel végződött. „Vélhetően mindegyik balesetet a sebességhatár túllépése okozta" – emelte ki a szóvivő. Mint mondta, sokan a sebességkorlátozó táblák ellenére sem tartják be az erdei utakon érvényes 30 km/órás korlátozást.

„Az erdészeti utakat nem nagy sebességre tervezték. Előfordulnak bennük éles kanyarok és keskeny szakaszok is, így gyorsasági edzésekre nem alkalmasak” – hangsúlyozta Lomniczi Gergely.

Kapcsolódó hírek