Halálos vonatsiklás Lengyelországban

iho/vasút   ·   2011.08.13. 09:06

Péntek délután negyed ötkor kisiklott a Varsóból Katowicébe tartó (nem az emeltsebességű, hanem az azzal megközelítően párhuzamos, hagyományos pályán közlekedő) TLK 14101 jelű gyorsvonat a Łódźi Vajdaságban található Baby településnél, nem sokkal az előtt, hogy meg kellett volna állnia Piotrków Trybunalski állomásán.

A mozdony keresztbe fordult, és az enyhe bevágás rézsüjén állt meg. Mind a négy személykocsi elhagyta a pályát, az első teljesen oldalára fordult, de többé-kevésbé a többi is megdőlt, ahogy ez a tvn24 felvételein látható.

A baleset helyszíne Lengyelország vasúti térképén <br />(forrás: http://www.bueker.net/trainspotting/maps_poland.php)

A vonatban körülbelül 280-an utaztak, az első jelentések még négy elhunytról szóltak, később azonban csak egy utas halálát mondták biztosnak, a sebesültek száma ötven. A számok azonban később emelkedhetnek, írja az MTI.

A mozdonyvezető életben van, ám nem lehetett kihallgatni, a baleset oka egyelőre ismeretlen.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Magyar tulajdonba került a Dunakeszi Járműjavító Kft.

iho/vasút   ·   2022.06.29. 15:00

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat teljes egészében magyar tulajdonba került.