Hamarosan indulnak a nagy tenderek

iho   ·   2015.10.14. 13:45
00kicsi

A Balaton déli partján futó vasútvonalon a Lepsény–Szántód-Kőröshegy szakasz pályafelújítáaával elkészültek, az állomásokon még van tennivaló. A korszerűsítés folytatása mellett a kiemelt projektek között szerepel a Budapest–Miskolc, a Püspökladány–Debrecen, a Kelenföld–Pusztaszabolcs, a Szeged–Hódmezővásárhely–Gyula vasútvonal felújítása, és a Déli összekötő vasúti híd rekonstrukciója is. Ezekre a fejlesztésekre mintegy ezermilliárd forint jut a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban. Emellett ötszázmilliárd forintból mintegy 220 kilométernyi közút építésének előkészítése zárulhat le, többek közt az M30-as országhatárig húzódó szakasza és a Budapest–Vác közötti 2A jelzésű út gyorsforgalmi úttá fejlesztése.

A 30-as vonalon az állomások még csinosításra szorulnak<br>(fotó: Vörös Attila)

A Világgazdaság szerint ennek a gyors tendereztetésnek a november 1-jével hatályba lépő, módosított közbeszerzési törvény az oka, a NIF Zrt. még e dátum előtt szeretné elindítani a közbeszerzéseket. A hivatalos indoklás a törvénymódosításra a versenyhelyzet erősítése, a nagyobb átláthatóság. Ez azonban késleltethetné a pályázatok kiírását, a módosított törvény értelmében ugyanis több dokumentumot – például a minőségbiztosításról szólót – újra be kellene szerezni. A megfelelő készültségű pályázatokat ezért még a hatályba lépés előtt meg kell jelentetni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek