Harmincegy halott egy kenyai buszbalesetben

MTI   ·   2013.08.29. 09:14

Szamuel Kimaru, a közlekedési rendőrség parancsnoka elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a sofőr elaludhatott a volánnál. Hozzátette, hogy a mentőalakulatok a busz alá szorult emberek kimentésén munkálkodnak. Félő, hogy a halálos áldozatok száma emelkedhet azok közül, akiket súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Kenyában a sofőrök hírhedtek arról, hogy a megengedettnél gyorsabban hajtanak. Igyekeznek minél több fuvart teljesíteni, hogy minél nagyobb bevételre tegyenek szert. Az ország egyike azoknak, ahol a világon a legtöbb halálos közúti baleset történik. A kormány az utóbbi időben lépéseket tett annak érdekében, hogy nagyobb legyen a közlekedési fegyelem az utakon. Ennek keretében szigorítják a közúti közlekedés szabályait, és a közlekedési rendőröket is utasították arra, hogy hathatósabban lépjenek fel a szabályok betartatása érdekében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik! Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek