Három jelentkező a román teherszállításra

MTI   ·   2013.05.09. 12:11

A jelentkezők között van Észak-Amerika egyik legnagyobb vasúti szállító cége, az Omnitrax, Románia legtekintélyesebb magánvasútja, a Grup Feroviar Roman (GFR), valamint a szintén román Transferoviar és az osztrák Donau-Finanz GmbH&Co befektetési alap alkotta konzorcium. Korábban a román hatóságok tíz érdeklődőről számoltak be.

A benyújtott iratok ellenőrzése május 27-ig tart, utána külön-külön tárgyalnak az érdeklődőkkel. Ezt egy második fordulós licit követi, a legkésőbb június 19-ig tett árajánlat alapján másnap, 20-án hirdetnek győztest.

Portálunk megkérdezte Gonda Attilát, az AWT Rail HU vezérigazgatóját, aki elmondta: a megszabott időt kevésnek találták a Marfă teljes átvilágítására, és a potenciális romániai társcéggel folytatott tárgyalások sem vezettek eredményre, így visszaléptek a pályázattól.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.