Hárommal több litván elefánt

iho   ·   2014.12.06. 18:45
400px_lg_cityelefant

Az LG már használ tízet a Škoda Vagonka emeletes, City Elefant fantázianevű villamos szerelvényeiből, az utolsó épp idén nyáron állt forgalomba. A vasúttársaság a napokban további három EJ575 sorozatú motorvonatra adott le megrendelést 27,2 millió euró értékben – írja a Global Rail News.

A széles nyomtávú, háromrészes (motorkocsi, betétkocsi, vezérlőkocsi) szerelvények legmagasabb üzemi sebessége százhatvan kilométer per óra, névleges teljesítményük kétezer kilowatt. A 79,2 méter hosszú motorvonatokon háromszáznégy ülőhely található.

Az LG tizenháromra növeli a Škodától beszerzett, kétszintes CityElefantjainak számát<br>(fotó: Global Rail News)

A három új szerelvény a litván és fehérorosz fővárosok, vagyis Vilnius és Minszk között fognak közlekedni. Az első tízhez képest a továbbfejlesztett energiafogyasztás-szabályozó rendszer, az újfajta ülések, valamint a megnövelt csomagtér jelenti a különbséget.

Az LG az új Elefántok első példányát a tervek szerint 2016 nyarán veheti át, a harmadik érkezése pedig 2017 legelején várható – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek