Háromszázszor ment el felette a metró

iho/vasút   ·   2018.04.29. 08:45
london_metro_holborn_kislid

A sínek között heverő holttest felett zavartalanul bonyolódott a forgalom, a metró dolgozói rókának nézték a negyvenhét éves halottat. Ezalatt mintegy háromszáz szerelvény haladt el felette, mire valakinek feltűnt, hogy talán mégis egy emberről van szó.

A nyomozás szerint a Maidstone-ból származó férfi holtteste legalább tizennégy órán át feküdt a Picadilly vonal alagútjában, Holborn és Russel Square állomások között. Miután délelőtt az érintett vonalszakaszon telepített mozgásérzékelők riasztottak, a metróvonal forgalmát le kellett állítani. Miután egy, a helyszínre küldött munkatárs körülnézett az alagútban, és semmit sem talált – egy általa rókának nézett kupacon kívül –, a vonalon ismét megindulhatott a forgalom. Gyanút kellett volna, hogy ébresszen, hogy Londonnak ezen a részén már több mint tizenöt éve nem láttak rókát.

A Picadilly vonal Holborn állomása

Csak a következő hajnalon derült ki, hogy amit rókának néztek, ember – a meglepő felfedezést a rendőrök tették. Később egy videófelvételen azt is sikerült visszanézni, hogy Holborn állomáson egy ember bement a vonalalagútba, de a halál okára ezidáig a vizsgálatok nem adtak választ.

A Picadilly vonal London harmadik legforgalmasabb metróvonala, évi 210 millió utassal. A 71 kilométer hosszú vonalon 53 állomás van. A vonalat 1902-ben kezdték el építeni, Holborn állomást 1906-ban adták át a forgalomnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek