Hat napra megáll a Deutsche Bahn

iho/vasút   ·   2024.01.22. 16:30
db_strike_16

A német vasúttársaság tájékoztatása szerint Németországban várhatóan január 24-én szerdán hajnali 2 órától január 29-én hétfő 18 óráig munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál. A munkabeszüntetés miatti menetrendi korlátozásokról még egyeztetések folynak. Amint kialakul a sztrájk ideje alatti vonatközlekedés a Mávinform tájékoztatást ad az érintett Németország és Magyarország közötti nemzetközi járatokról.

  • A már korábban, január 24-éig megváltott, január 23-én estére, valamint 24-e és 29-e között Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók, a lefoglalt időpont előtt január 22-én és 23-án vagy február 5-éig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.
  • Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja ajánlani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.
  • Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen lehet kezdeményezni.
  • Menetjegyek más időpontra érvényesítése a nemzetközi jegypénztárakban az utazás megkezdése előtt intézhető.

Tájékozódási lehetőségek
  • A német vasút honlapja.
  • Információk az ÖBB oldalán.
  • Az aktuális helyzetről információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +3613494949-es telefonszámon. (Telekom hálózatból hívhatja a +36304994999-es telefonszámot, Yettel hálózatból a +36204994999-es, Vodafone hálózatból pedig a +36704994999-es számot.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek