Hat százalékkal bővült júliusban a Liszt Ferenc repülőtér utasforgalma

MTI   ·   2019.08.09. 10:09

Hat százalékkal bővült a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban az egy évvel korábbihoz képest – derül ki a CAPA Aviation légiközlekedési tanácsadó cég honlapján közzétett adatokból. A ferihegyi repülőtér a nyár második hónapjában 1,6 millió utast kezelt, a kezelt áru mennyisége viszonyt 8,3 százalékos visszaesést mutat a tavalyihoz képest: júliusban 11,2 ezer tonna áru indult és érkezett a repülőtéren keresztül. A gépmozgások, a fel- és leszállások száma 11,6 ezer volt, 4,1 százalékkal több, mint tavaly ugyanilyenkor.

A budapesti repülőtér tavaly rekord utasforgalmat bonyolított le, 14,8 millióan fordultak meg a légikikötőben, tizenhárom és fél százalékkal többen, mint 2017-ben. A repülőtér üzemeltetője korábban már jelezte: az idén öt-tíz százalék körüli forgalombővülésre számít.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek