Hatalmas érdeklődés övezte az MLBKT Kongresszusát

iho   ·   2018.11.22. 08:45
400px_mlbkt_kongresszus

A három nap alatt közel hétszáz jelenlegi és jövőbeni ellátási lánc menedzsmenttel foglalkozó szakember látogatott el az eseményre, hogy meghallgassa a közel hatvan szakavatott előadó gondolatait, tapasztalatait. Az idei előadások és beszélgetések az összekapcsolt ellátási láncokban rejlő lehetőségekre és a Logisztika 4.0 különböző témáira fókuszált.

Az 1991-ben alapított, non-profit hazai vállalatok, intézmények és magánszemélyek által alkotott Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) ügyvezető igazgatója, Kőhegyi Anita elmondta: folytatva az elmúlt évek hagyományait, a legfontosabb kérdésekre összpontosítottak, hiszen naprakész tudás nélkül felgyorsult világunkban lemaradnánk. Éppen ezért idén ismét az egyik legösszetettebb témakört, az Ipar 4.0 logisztikára gyakorolt hatásait járták körbe. A témaspecifikus szekciók előadásai mellett díjátadóval, gálavacsorával, szimulációs játékkal, hallgatói konferenciával, és számos kiállítóval is készültek, így mindenki megtalálhatta a neki való programokat.

Az éven huszonhatodik alkalommal rendezte meg Kongresszusát az MLBKT (fotó: MLBKT)

A résztvevők rendhagyó, gyakorlatorientált és esettanulmányokat bemutató előadások révén kerülhettek közelebb a Logisztika 4.0 világához. A legmodernebb VR technológián keresztül tekinthettek be például az Ipar 4.0 mintagyár kiemelt projekt AR (Augmented Reality), AGV (Automated Guided Vehicle), és belső helymeghatározás megoldásaiba. Emellett hasznos információkkal gazdagodtak az atipikus munkaerőpiac kihívásaival, az integrált tervezéssel, a beszerzés területét érintő trendekkel, a kiscsomag logisztika változásaival, az automatizált betegszintű gyógyszereléssel, valamint az önvezető járművek fejlesztésének motivációival kapcsolatban is. A konferencia kitért a forecasting jelentőségére a készletezéstől egészen az értékesítésig; a manapság oly népszerű blockchain technológia alkalmazási lehetőségeire és az adatelemzés fontosságára, mely segítheti a munkaerő megtartást és az ügyfélelégedettség növelését is.

A szervezet elnöksége a kongresszus első napján adta át a szakmai díjait. Az Év Logisztikai Menedzserének 2018-ban Vécsey Balázst választották, aki a Robert Bosch Kft. Transport Management Center alelnökeként tevékenykedik. Az Év Beszerzési Csapata 2018-ban a Bonafarm csoport beszerzési szervezete lett, míg Logisztikai Kiválóság Díjat nyert az L-Mobile Hungary.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek