Heidi Senger-Weiss a Logisztikai Hírességek Csarnokában

iho   ·   2015.12.02. 08:45
400px_gebruder_weiss

Heidi Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat felügyelőbizottságának tagját és részvényesét november 25-én felvették a logisztikai panteonba. Ő az első nő, aki helyet kapott a hírességek között. Mintegy százötven, a politika, a tudomány, az ipar és a média világából érkező díszvendég fogadta el a Logisztikai Hírességek Csarnokának meghívását, és vett részt Berlinben a sikeres és inspiráló logisztikai vállalkozó ünneplésében a Német Közlekedési Minisztérium történelmi Erich Klausener csarnokában. A fémből és üvegből készült tagsági oklevelet a Német Közlekedésért és Digitális Infrastruktúráért Felelős Minisztérium parlamenti államtitkára és a Német Parlament (Bundestag) tagja, Dorothee Bär adta át.

A logisztika nagyasszonya

Heidi Senger-Weiss férje, Paul Senger-Weiss megindító beszédet tartott a Logisztikai Hírességek Csarnokában köszöntött új tag tiszteletére. Feleségét igazi családi vállalkozóként jellemezte, olyasvalakiként, aki mindig generációkban gondolkozik, és aki még soha nem reagált hirtelenül a negyedéves beszámolókra. Elmesélte, hogyan vette át felesége, a tizenötödik generáció tagjaként, a regionálisan működő szállítmányozási vállalatot, és hogyan fejlesztette tovább csapatával együtt nemzetközi vállalattá.

Heidi Senger-Weiss az első nő, aki helyet kapott a Logisztikai Hírességek Csarnokában (fotó: Gebrüder Weiss)

A Gebrüder Weiss

A vállalat több mint hatezer munkatársával, százötven saját tulajdonú telephelyével és 1,24 milliárd eurót meghaladó éves forgalmával (2014) Európa vezető szállítmányozási és logisztikai vállalatai közé tartozik. A lauterachi (Vorarlberg) székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG vállalkozás fő üzletágai: közúti szállítmányozás, légi és tengeri szállítás, valamint a logisztika mellett egy sor nagymértékben specializálódott ágazati megoldás és leányvállalat. Ezek közé tartozik többek között az x|vise (logisztikai tanácsadó cég), a tectraxx (csúcstechnológiás vállalatok specialistája), az inet-logistics (TMS szállításmányozási ügyviteli szoftverek), a dicall (telemarketing és consulting), a Railcargo (vasúti fuvarozás) és a Gebrüder Weiss csomagszolgálat (GWP). A családi vállalkozás története több mint ötszáz(!) éve kezdődött.

– Szakértelmével és elkötelezettségével előmozdította a Gebrüder Weiss vállalat és az egész logisztikai szektor ügyét, és jelentősen hozzájárult a társadalomban és az iparban betöltött helyzetének megszilárdításához. Sikere ellenére mindig szilárdan, két lábbal áll a földön, és soha nem feledkezik meg a „második állásáról” sem, azaz arról, hogy három gyermek édesanyja – emelte ki Senger-Weiss a beszédében.

Az ünnepi díjátadón barátai és kollégái is tisztelettel adóztak előtte, például Klaus Hellmann, a HellmannWorldwideLogistics ügyvezető tagja, valamint Wolfgang Niessner, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának elnöke. Heidi Senger-Weiss a nemzetközi logisztikai panteon tizenkilencedik tagja. Szeptemberben egy nemzetközi szakmai zsűri választotta ki a hét különböző országból származó harmincegy jelölt közül. A Logisztikai Hírességek Csarnokának tagjai között megtalálhatjuk a logisztika mecénásának számító vállalkozót, Klaus-Michael Kühnét, a szerződéses logisztika úttörőit, Heinz Fiegét és Hugo Fiegét, valamint a Német Szövetségi Logisztikai és Hulladékszállító Közúti Fuvarozók Egyesülete (BGL) elnökét, Hermann Grewert.

A Logisztikai Hírességek Csarnoka kezdeményezést a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium, az ágazatbeli szövetségek, a média és olyan vállalatok is támogatják, mint a duisburgi kikötő (duisport), a Kravag, a Krone vállalatcsoport vagy a Still.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek