Hivatalos az új Volán-menetrend

iho/közút   ·   2012.12.06. 18:45

A jövő évi Volán-menetrend-változással a kiszámíthatóbb utazás érdekében ütemes menetrendet vezetnek be a Miskolc–Polgár–Debrecen–Hajdúszoboszló, Debrecen–Békéscsaba–Szeged, Eger–Salgótarján vonalakon – közölte a Volán.

A 2009-ben meghirdetett közösségi közlekedésfejlesztési célú uniós ROP pályázatok keretében 2012-ben több Volán-társaságnál került sor infrastrukturális fejlesztésekre. Tucatnyi autóbusz-állomás utastájékoztató és forgalomirányító rendszere újult meg, illetve számos állomást teljesen felújítottak.

A szolgáltatás színvonalának javítását célozza a távolsági autóbuszjáratokon a díjmentes wifi internetelérés fokozatos biztosítása. A 2013-as év kapcsán a helyközi autóbuszok közlekedésében nem számítanak az utasforgalom változása terén lényeges változásra, az utazások száma stagnál vagy kismértékben csökkenni fog.

A Volán-társaságok gazdálkodásában sincs előjele döntő, pozitív változásnak. Helyzetük minimális saját erőből történő autóbusz-vásárlást tesz lehetővé, továbbá más fejlesztések, felújítások is csak korlátozottan lehetségesek.

Az utazóközönség friss menetrendi információkhoz juthat volan.hu oldalon.

Kapcsolódó hírek