Hódmezővásárhely: sikeres közlekedési projekt

iho/közút   ·   2012.09.27. 08:21

Ma zárják a közösségi közlekedés feltételrendszerének, infrastruktúrájának fejlesztésével kapcsolatos projektet Vásárhelyen – írja a Délmagyar.hu.

A projekt költségvetése 182,2 millió forint volt, ebből 164 millió az uniós támogatás, 18,2 millió az önerő. A 2011 áprilisában startolt és idén július végére elkészült munkákban a Tóalj, a Szőnyi, a Kodály és az Ady utcán, valamint a Hősök terén új közlekedési csomópont létesült, új és felújított buszmegállókkal, körforgalmakkal, korszerű utastájékoztató táblákkal, utóbbiak a Hősök terén, a Tóalj és a Mérleg utcán találhatók – közölte Kószó Péter alpolgármester a tegnapi sajtótájékoztatón.

A nagyállomásnál (a Mérleg és Vízház utca keresztezésében) felújították a buszfordulót, és ez történt a külterületeken, Szikáncson, Batidán, Erzsébeten és Kútvölgyön is. Fedett kerékpártárolókat szintén kialakítottak – mondta Baksics Erika projektmenedzser –, a Tóalj utcánál és a Hősök terénél 108-at, a nagyállomásnál 68-at, Kútvölgyön és Szikáncson 40-et, Erzsébeten és Batidán 10-et.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.