Hosszabb utazási idő Újszász felé és Rakamaznál

iho/vasút   ·   2011.07.19. 08:04

A Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal Szolnok és Tápiószele között több szakaszon is csak egy vágányon közlekednek a vonatok, mert a tegnap esti vihar több vasúti biztosító berendezést is megrongált. A szakemberek a MÁV tájékoztatása szerint várhatóan a reggeli órákig végeznek a javítással, addig 20-25 perces késéseket ígérnek.

∗∗∗

Rakamaz és Görögszállás között felsővezeték-zárlat miatt egyelőre nem közlekednek a vonatok, emiatt a Nyíregyháza–Szerencs–Miskolc-vasútvonalon jelentős késések várhatóak. A helyreállításig Rakamaz és Görögszállás között autóbuszok szállítják utasainkat.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.