HungaroControl: felkészültek az augusztus 20-i rendezvénysorozatra

iho/repülés   ·   2021.08.18. 14:35
D__AS20170118131

A magyar légiforgalmi szolgálat minden olyan szakmai intézkedést megtett, amelyekkel a nemzeti ünnep idején is garantálható a budapesti nemzetközi repülőtér induló és érkező forgalmának, valamint a kisgépes repülések maximális biztonsága.

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó látványprogramok zavartalan lebonyolítása érdekében a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya – a HungaroControl légiforgalmi szolgáltatói szakvéleménye alapján – ezúttal is két eseti légteret jelölt ki:

  • egyet a hagyományos honvédségi légiparádénak,
  • egyet pedig az ünnepi tűzijátéknak.

Az eseti légterek kijelölésének és működtetésének legfontosabb célja a repülésbiztonság szavatolása, tehát hogy elkülönítsék az ünnepi programban részt vevő légi járműveket a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkező és induló forgalmától, valamint a kisgépes repülésektől. De ugyanilyen fontos az is, hogy a tűzijáték védőtávolságán kívül tartsák a térségben közlekedő repülőgépeket.

A rendezvénysorozat idejére a HungaroControl alternatív kivezetési útvonalat határoz meg a főváros felé induló, nyugati célállomásra tartó járatoknak, ugyanígy erre az időszakra megváltozik a Budapest felől, a 2-es futópályára érkező gépek átstartolási eljárása is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek