Időben szólnak: jövő áprilisban kezdődik a szolnoki vonal felújítása

iho/vasút   ·   2019.11.02. 15:00
flirt_szolnok_elovaros0

A Kiss emeletes motorvonatok forgalomba állásával új korszak nyílik a személyszállításban 2020 februárjától a legforgalmasabb Budapest–Cegléd–Szolnok és Budapest–Vác–Szob elővárosi vasútvonalakon. A szolnoki vonalon tapasztalható problémák kezelése, a menetrendszerűség biztosítása és az utasok megfelelő szintű kiszolgálása érdekében a MÁV jövőre mintegy 6 milliárd forintot csoportosít át, hogy a 100a vonal kritikus szakaszainak állapotán javítson.

A Nyugati pályaudvar és a Kőbánya-Kispest közötti szakaszon jelenleg 40–60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben. Várhatóan 2020 áprilisában megkezdődhet a pályaszakasz felújítása. A munkálatok keretében megtörténik a vágányok felújítása – többek között az ágyazat, a felépítmény, a váltók cseréje –, szükség szerint a biztosítóberendezés és a felsővezeték javítása. A munkálatok a tervek szerint várhatóan hat hónapot vesznek igénybe, ezt követően megszűnik a sebességkorlátozás, így visszaállhat a 80 kilométer/órás sebesség a szakaszon.

A Kőbánya-Kispest és Cegléd–Szolnok közötti szakaszon szükség szerint további felújítást és karbantartást végez a MÁV a menetrend szerinti közlekedés javítása érdekében. A szolnoki vonalon évente 19 millióan utaznak, a teljes MÁV-Start közlekedés hetede ezen zajlik, amelyen jelentős elővárosi és a Debrecen irányába menő távolsági forgalmat is bonyolítanak.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek