Ilyen a pozsonyi mozdonyparádé

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.08.26. 13:45
kiskep

A fotó a zeleznicny.net vasútbarát oldalon tűnt fel a napokban azzal az információval, hogy a pozsonyi depóban mindennaposak a kisebb-nagyobb javítások különböző típusú villamos mozdonyokon. A dolog pikantériája legfőképpen az, hogy az esetek többségében a ruttkai járműjavítóban (ŽOS Vrútky) elvégzett főjavítások utáni villamos mozdonyok hibásodnak meg, s ezeket küszöbölik ki Pozsonyban. Mint ahogy azt a képen is láthatjuk, van olyan nap, amikor egyszerre nyolc gép szolgálatképtelen.

Ez sajnos nem mozdonyparádé, hanem javításra váró mozdonyok sora<br>(fotó: zeleznicny.net)

Ez pedig már a ZSSK szlovák vasúti személyszállító vállalat költségvetését is érinti. A krónikus mozdonyhiány miatt a vasúttársaság a ZSSK Cargo teherszállítási testvércégtől kénytelen kétáramnemű (363-as) mozdonyokat kölcsönözni, aminek napi bérleti díja 550 euró (172 ezer forint). A ruttkai járműjavító karbantartási munkáira egyre több panasz van mostanában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek