IMF-tárgyalás: a vonatritkítás az egyik magyar adu?

iho/vasút   ·   2012.03.16. 10:10

Elnyerheti az IMF tetszését a személyszállítási törvény módosításáról szóló törvényjavaslat, amely a tömegközlekedés régóta halogatott mély átalakításának kezdetét jelentheti, visszanyesné a közlekedési cégek költségvetési támogatását is, és lehetővé tenné, hogy az alacsony kihasználtságú vasútvonalakon a mostaninál kevesebb vonat közlekedjen – írja a Valutaalappal folytatandó tárgyalások esélyeiről az origo.

Fellegi Tamás washingtoni megbeszélései kapcsán az internetes hírportál emlékeztet arra is, hogy a napokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rukkolt elő az új vasúti terveivel, amely igencsak megritkítaná a vonatokat, több száz járat állhat le áprilistól.

Vélhetően ezt fogja Fellegi kidomborítani Washingtonban – vélekedik az origo.

Az IMF azonban aligha mond mást, mint eddig: ő arra vár, hogy a magyar kormány és az Európai Bizottság között simuljanak el az ellentétek – folytatja a portál. – Évek óta az a gyakorlat, hogy amikor ez EU-tagország külső segítséget kér, akkor az Európai Bizottság és az IMF kéz a kézben tárgyalnak az adott állammal.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.