Irány Dél!

Trautmann Balázs   ·   2018.07.31. 16:00
repules_norwegian_del_amerika_kislid

Az Época Negócios napilap értesülései szerint a harmadik legnagyobb európai légitársaság, egyben a fapados interkontinentális repülés úttörője egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mely városokat szolgálná ki a dél-amerikai óriásországban. Szakértők szerint azonban a legnagyobb esélye a São Paulót és Rio de Janeirót, illetve Buenos Airest, Barcelonát vagy Londont összekötő járatoknak lehet, ha a várható utasszámot vesszük alapul.

Lasse Sandaker-Nielsen, a norvég légitársaságkommunikációs menedzsere kérdésre elismerte, hogy a Norwegian Air a Brazília és az Egyesült Királyság közötti járatok nyitásához szükséges leszállási jogokért fordult a brazil hatósághoz.

2018 februárjában már a Business Week üzleti hetilap megszellőztette: a légitársaság márciusban tárgyalásokat fog folytatni egy esetleges brazíliai piacra lépéshez. Nem véletlen: Bjørn Kjos vezérigazgató igen elégedett a társaság eddigi dél amerikai jelenlétével. A Norwegian 2018 februárja óra repüli a London-Buenos Aires járatot, emellett 2017 január 25-én létrehozta argentin leányvállalatát is, melynek belföldi és nemzetközi járatnyitási kérelmeit 2017 novemberében szinte maradéktalanul (156-ból 152-t) engedélyezett az argentin légügyi hivatal. A Buenos Aires és Córdoba bázisokkal üzemelő Norwegian Air Argentina első gépét, a LV-HQH lajstromjelű Boeing 737-800-ast 2018 márciusában mutatták be. 2018 végére Bjørn Kjos áprilisi nyilatkozata szerint tíz 737-es viselheti majd a „bekékült” Norwegian-festést.

A tervek között szerepel a Buenos Aires-Perth leszállás nélküli járatpár is, az Antarktisz felett átrepülve. Az Agência Nacional de Aviação Civil (Anac) engedélyére minden légitársaságnak szüksége van, mely az országban indítana járatokat, illetve értékesít repülőjegyeket. A hatóság hivatalos közlése szerint még vizsgálják a kérelmet. A döntés várhatóan hamarosan, még a karácsonyi szezon előtt megszülethet. A járatokat a Norwegian Long Haul leánycég Boeing 787-8 vagy -9 szélestörzsű gépei repülhetik majd.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek