Iskolára zuhant egy repülőgép a Fülöp-szigeteken

iho/repülés   ·   2011.12.10. 11:42

A két hajtóműves, légcsavaros, dugattyúmotoros repülőgép Manilából a Mindoro-szigeten lévő San Jose városába tartott, de nem sokkal a felszállás után lezuhant Paranaque külváros iskolájára. A gép a lezuhanást követően kigyulladt, a tűz pedig gyorsan átterjedt a környező épületekre. Eddig tizenhárom halálos áldozatot találtak, de a megégett holttestek azonosítása nehézkes. A gép két pilótája, Timoteo Aldo és Jessie Kim Lustica is életét veszítette.

Ramon Gutierreztől, a Fülöp-szigeteki civil repülési hivatal vezetőjétől az AFP úgy értesült, hogy az RC-P824-es lajstromjelű gép felszállás után nem sokkal hajtóműproblémák miatt vészjelzést küldött. A gép engedélyt kért a visszatéréshez és a kényszerleszálláshoz a manilai Ninoy Aquino nemzetközi repülőtérre, de már nem érte el a leszállópályát, s eltűnt a radarképernyőről.

Egy helyi lakos elmondása szerint az iskola épületében éppen karácsonyi ünnepséget tartottak, ezért a gyerekek nem a tantermekben, hanem az épület másik felében, egy nagyobb teremben voltak, így nem rájuk zuhant a füstöt húzó hajtóművel süllyedő repülőgép.

A baleset következtében a gép kigyulladt, a gyorsan terjedő tűz miatt több ezer embernek kellett elhagynia otthonát, mondta Florencio Bernabe, Paranaque polgármestere.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Ne mássz a vonat tetejére, életveszélyes és tilos!

MÁV/iho   ·   2024.03.20. 09:00

Ismét egy fiatal életébe került Budaörsön, hogy vasútüzemi területen illegálisan felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett. A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!