Ismét részt vesz a Busworld Europe-on a BYD

iho/közút   ·   2023.09.30. 15:00
byd_ebus

A kínai gyártó több innovatív elektromos autóbuszát is bemutatja a buszipar brüsszeli rendezvényén.

A brüsszeli expó idén október 7-e és 12-e között ad otthont a globális autóbuszipar legnagyobb szakkiállításának és -vásárának, a Busworld Europe 2023-nak. A rendezvényen a BYD bemutatja legújabb technológiáit és innovációit az elektromos buszok terén, melyre sajtótájékoztató keretében kerül sor október 7-én kora délután a 7-es csarnok 705-ös standjánál.

A BYD által prezentálandó új, tisztán elektromos buszok között szerepel az eBus B12, ami a kínai központú gyártó első olyan tizenkét méter hosszú elektromos busza, mely a vadonatúj Blade Battery eBus platformra épül és a BYD innovatív technológiáját használja, úttörő technológiát mutatva be ezzel a fokozott biztonság, hatékonyság és az egyszerűbb karbantartás érdekében.

Brüsszelben mutatják majd be az eBus-családba tartozó, tizenhárom méter hosszú, emeletes BYD-UNVI DD13 elektromos buszt, továbbá kiállítják a tizenöt és tizenkilenc méter hosszú eBus-okat is.

A fenntartható technológia terén elért innováció révén a BYD a vezető járműgyártója az újenergia-járművek szegmensében. A BYD világszerte eddig százezernél is több elektromos buszt helyezett forgalomba, a járművek fontos szerepet játszanak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében. Európában a gyártó több mint 4200 elektromos busza közlekedik, huszonhat ország százhatvan városában.

A BYD elkötelezte magát amellett, hogy olyan úttörő márka legyen, mely világszinten a károsanyagkibocsátás-mentes elektromos mobilitás élén áll – olyan mobilitás, mely előtérbe helyezi a biztonságot és a hatékonyságot, miközben a legjobb utasélmény érdekében kényelmes és garantálja az összeköttetéseket.

(Nyitóképünkön a Castrosua által karosszált BYD eBus B12. Kép forrása: sustainable-bus.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek