Itt a kaméleonmerci!

Ács Attila   ·   2012.03.06. 15:47
cameleonmerci_1

Lopakodó a Mercedestől? Nem, a patinás német cég továbbra sem akar az F-117 Nighthawk babérjaira törni, csupán egy újabb kreatív reklámmal rukkoltak elő, amelyben ezúttal egy érdekes koncepció öltött testet: hogyan hívjuk fel az autóra a figyelmet? Rejtsük el!

A stuttgartiaknak természetesen nem ment el az eszük, éppen ellenkezőleg; egy nagyon profi, egyedülálló és ötletes hirdetésről van szó, aminek jelmondata: „A környezet számára láthatatlan”. A szóban forgó autó ugyanis a B-osztály alapjain kifejlesztett F-Cell típus, aminek a károsanyag-kibocsátása nulla, tehát nem szennyezi a környezet - ebből a szempontból valóban észrevehetetlen, kvázi „láthatatlan”.

A megvalósítás sem igényelt kevesebb kreativitást, mint maga az ötlet: az autó egyik oldalára kamerákat szereltek, ezek képe valós időben a másik oldalon lévő RGB ledekre van kivetítve, így a megfelelő szögből nézve tényleg ahhoz hasonló a hatás, mintha nem lenne ott semmi. Néhány szerencsésnek élőben is volt alkalma megcsodálni a látványt, hiszen az autó egyhetes túrán vett részt Németországban, a többieknek marad a Youtube videó:

A Mercedes egyébként eredetileg 2010-ben kezdte volna meg az F-Cell sorozatgyártását, azonban ez a dátum a jelenlegi állás szerint 2015-re tolódik, aminek két oka is van: az autó gyártásának, illetve a hidrogén előállításának költségei még mindig nagyon magasak.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.