Iveco buszokat vett a német vasút

iho/közút   ·   2012.10.12. 10:30
crosswayk

Az együttműködés keretében több mint 150 buszt szállít az olasz gyártó Németország legnagyobb autóbusz-közlekedési vállalata számára – adta hírül sajtóközleményben az Iveco. A megrendelés az alacsonypadlós Iveco Irisbus Crossway LE távolsági buszra vonatkozik. Az első járművek 2013-ban érkeznek a közlekedési társasághoz. Az alacsonypadlós modellt kifejezetten helyközi használatra szánja az Iveco. A buszok Csehországban, az Iveco Vysoké Mýto-i üzemében készülnek.

150 Irisbust rendelt a DB (fotó: Iveco Irisbus)

A Deutsche Bahn mind a regionális, mind a városi közlekedési hálózatában alkalmazza az új buszokat. A járatokat a DB Regio Bus üzemelteti 22 buszvállalaton és 70 kapcsolódó vállalkozáson keresztül egész Németországban. A hálózatot mintegy kétmillió utas veszi igénybe naponta.

A Crossway LE első és a középső ajtaja 1200 milliméteres dupla ajtó, amelyek között teljesen sík padlózat és két, kerekes székes utasoknak kialakított hely is található. A középső fellépőbe elektromosan behúzható rámpát építettek a mozgáskorlátozott utasok számára, így hidalva át a járda és a jármű padlója közötti távolságot. A jármű alacsony első részén 2,5 méteres a belmagasság, az ülések és az állóhelyek aránya pedig az üzemeltető igényei szerint alakítható.

Az Irisbus Crossway Low Entry buszokat az FPT Industrial SCR technológiájával felszerelt, 330 lóerős Cursor 8 motorral szerelték, és az EEV (fokozottan környezetbarát jármű) minősítésnek is megfelelnek.

Kapcsolódó hírek