Jelentős késések a hatvani és az újszászi vonalon

iho/vasút   ·   2016.12.13. 11:07

Háromnegyed tizenkettőre befejeződött a felsővezeték javítása, így ismét mindkét vágányon közlekednek a vonatok Rákos és Budapest-Keleti pályaudvar között. A kialakult jelentős késések fokozatosan csökkennek, estére állhat helyre az eredeti menetrend mindkét vonalon. A Keleti pályaudvar és Rákos közötti szakaszon közlekedő vonatok felármentessége délután kettő óráig marad érvényben.

Korábban írtuk:

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba és a Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalakon 30-120, egyes vonatoknál 150-180 perccel nőtt a menetidő, mert a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között az egyik vágány felsővezetéke meghibásodott. A torlódások csökkentése érdekében az elővárosi vonatok Rákos állomásra érkeznek és onnan indulnak. A helyreállításig a sülysápi és a gödöllői helyi vonatokat nem indítják el, helyettük a zónázó vonatok Budapest-Hatvan és Budapest-Szolnok között minden megállóhelyen és állomáson megállnak. A Keleti pályaudvar és Rákos között a vonatok felármentesen vehetők igénybe.

A délelőtt tizenegy óra körül készült képernyőmentéskor bőven akadt egy óra felett késő vonat

A felsővezeték javításán már dolgoznak a szakemberek, előreláthatóan délután fél kettő-kettő órára végeznek a javítással. A menetrendszerű közlekedés várhatóan csak délután állhat helyre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek