Jól halad az M4-es bővítése

iho/közút   ·   2019.04.27. 15:00
400px_m4_ullo

Két éve kezdték el négysávosra bővíteni az M4-es Üllő és Cegléd közötti, negyvennégy kilométeres szakaszát, mely az egyik legjelentősebb hazai útfejlesztés. Üllő és Albertirsa között, a 28+856-os és az 58+821-es szelvények által határolt harminc kilométeren a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft. konzorciuma dolgozik, utóbbi az Üllőhöz legközelebbi nyolc kilométeres szakaszon végzi a munkákat. Üllő, Péteri és Monor térségében a 28+856-os és a 36+710-es kilométerszelvények között új nyomvonalra is kerül az autóút – írja a Magyar Építők.

Négysávosra épül át az M4-es Üllő és Albertirsa közötti része (forrás: NIF Zrt.)

Az Üllő és Gyömrő közötti úton is hamarosan új nyomvonalon haladhat a forgalom, ezen a szakaszon az útépítés jelenleg hatvan, a hídépítés hetven százaléknál tart. A legjelentősebb munka a burkolatépítés, de zajlik a rézsűképzés és a rézsűhumuszolás is. A növények telepítése, a szalagkorlát építése, a forgalomtechnika, valamint a vadvédőkerítés telepítése a burkolat építésének végeztével, az év második felében kezdődik.

A munkálatok Üllő környékén jól haladnak. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Bernát Benjámin, magyarepitok.hu)

A beruházás során szintén átépülő, Üllőt és Gyömrőt összekötő 4603-as utat május közepén a tervek szerint ideiglenesen újra visszaadják a forgalomnak azért, hogy a kivitelező megkezdhesse a kiszélesítési munkálatokat a megújuló 4-es főút egy négyszáz méteres szakaszán. Ezzel egyidejűleg a 4-es főút forgalmát ideiglenesen új nyomvonalra terelik az érintett szakaszon.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek