Kamionnal ütközött egy szegedi intercity

iho/vasút   ·   2017.06.20. 16:42
szatymazi_baleset0

19:50 A balesetet elszenvedő "fecske" IC-t vonó 1208-as Szili két napja jött ki a csabai műhelyből, ahol V4-es felújítást, új festést kapott... A kamion a közeli üveggyárba tartott. Fél hétre elvontatták a baleset során megrongálódott mozdonyt, megindulhatott a vonatközlekedés Kiskundorozsma és Szatymaz között. Már a Kiskun és a Tiszavirág IC-k utasainak sem kell pótlóbusszal utazniuk az említett szakaszon. A menetrend szerinti közlekedés még este helyreállhat a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon.

Kuka... A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Donka Ferenc)

Korábban írtuk:

A Szeged felől Budapestre tartó Feszty Intercity egy teherautó pótkocsijának ütközött Kiskundorozsma és Szatymaz között, egy vasúti átjáróban kedden délután. A fénysorompó a balesetkor jól működött. A mozdonyvezető könnyebben sérült, az utasoknak nem esett baja. Az ütközéstől a mozdony meghibásodott, ezért a műszaki mentés hosszabb ideig tarthat. Pályakarbantartás miatt hétfő óta Kiskundorozsma és Szeged között pótlóbuszok szállítják az utasokat, ezek útvonalát átmenetileg Szatymazig meghosszabbítják a helyszínelés és műszaki mentés idejére, várhatóan késő estig. A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon utazóknak tíz-harminc perccel hosszabb eljutási időre kell számítaniuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek