Keddtől a Köki-végállomásról indulnak a BKV-buszok

MTI   ·   2011.10.03. 19:41
A keddi üzemkezdettől a kőbánya-kispesti végállomásról indulnak a BKV-buszok, miután a kivitelező minden feltételt biztosított a biztonságos üzembe helyezéshez - tette közzé az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján a Fővárosi Önkormányzat.

Mint írták, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szakemberei meggyőződtek arról, hogy a korábbi feltételeknek megfelelően valamennyi végállomásra vezető út és járdakapcsolat elkészült, a metró és az autóbusz végállomás közötti utasfolyosókon a gyalogos közlekedés feltételei biztosítottak. Hozzátették, hogy az átadás csúszása a bevásárlóközpont építtetőjének késedelme miatt történt.

A keddi üzemkezdettől minden autóbuszjárat a végleges helyéről indul, valamennyi, eddig ideiglenesen a Határ útig meghosszabbított autóbuszjárat útvonala megváltozik, a buszok a bevásárlóközpont alatt kialakított új végállomásig közlekednek. Ezzel egy időben megszűnik a 93-as és a 148-as autóbuszok jelenlegi ideiglenes végállomása is, ezek a járatok szintén az új végállomásra költöznek. Megszűnik továbbá a Határ úton, a P+R parkoló helyén kialakított ideiglenes végállomás, így minden érintett autóbuszjárat csak Kőbánya-Kispesten lesz elérhető.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő 200E autóbuszra is csak Kőbánya-Kispesten lehet felszállni, a metróállomásról külön jelzések segítik a repülőtérre utazók tájékozódását.

A közlekedésben táblák, térképek és az első időszakban a BKV szakemberei is segítséget nyújtanak.
A KöKi Terminál bevásárlóközpont beruházója által vállalt fejlesztés nyomán a metróállomásról új átjárón közelíthető meg a buszvégállomás.

A Fővárosi Önkormányzat hangsúlyozta, hogy a használatba vétel nem jelenti a terület végleges műszaki átadását, a végállomás és a bevásárlóközpont továbbra is munkaterület marad, de a még hátralévő építési munkálatokat biztonságosan lehatárolt munkaterületeken végzi a beruházó.

Kapcsolódó hírek