Keresd az Egyest!

iho   ·   2016.01.13. 13:45
00kicsi

A BDVmot (414) 001-es már hatósági vizsgáján túlesve várja az első üzemnapot. A Hungarotrain által teljesen megújított vezérléssel működő motorvonat lényegében már csak a mellékkocsikra vár Istvántelken, hogy aztán az NKH által meghatározott féléves utasforgalmi próbaüzemen vegyen részt. A motorvonat várhatóan Kőbánya-Kispest és Kunszentmiklós-Tass között fog közlekedni, különös ismertetőjele: nem csattog, nem zörög, és jóval dinamikusabb, mint új korában. A 001-es Hernyó felújításával bővebben az Indóház február elején megjelenő lapszáma foglalkozik majd.

Ugrásra kész az újszíves Hernyó Istvántelken (fotó: Kemsei Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatlan oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a holdon, a síneken vagy a sínek mellett, a tűzön vagy a vízen történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.