Megállt a dél-dunántúli vasúti közlekedés

iho   ·   2014.01.24. 19:35

Nem sokkal este kilenc után elindult a 60-as, Pécs–Gyékényes vonal forgalma, a Középrigócnál a pályára dőlt fát eltávolították. A vonatok 60-100 perces késéssel közlekednek. Nem javult a helyzet azonban a 41-esen: egyelőre a pályát tisztítják meg a rádőlt fáktól, a felsővezeték kijavítása csak ezután következhet. A helyreállítás akár reggelig is eltarthat, a vonatok az állomásokon várakoznak.

Korábban írtuk:

Összesen hat fát találtak a sínekre dőlve egy vonalbejáráson Őrtilos és Gyékényes között. A pálya megtisztításáig szünetel a forgalom, a késések még tovább nőnek. A 8234-es már hat órán túli késéssel Gyékényesen, a 8904-es közel ekkora elmaradással Murakeresztúron vesztegel.

A somogyudvarhelyi vasútállomásnál fák dőltek a vágányra. Személyi sérülés nem történt, a személyvonat időben meg tudott állni. A szerelvény ott vesztegelt, míg a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók megtisztították a síneket.

Ha az egyik lyukat betömjük, egyből nyílik egy másik: Somogyszob és Gyékényes között megindulhatott a forgalom, Gyékényes–Murakeresztúr között még dolgoznak, itt este nyolc környékén mehetnek a vonatok. A megrendelt pótlóbuszok is késnek, vagy nem is tudnak eljutni a havazás miatt úticéljukhoz. Egy másik vonalon, a Pécsről Gyékényesre vezető 60-ason Vízvár és Berzence között dőlt fa a sínekre, épp az arra közlekedő Bzmot előtt, a motorkocsit sikerült időben megállítani, itt 60-70 perces késés várható. Berzencénél egy másik Bzmot nem volt ilyen szerencsés: egy másik, szintén a sínekre dőlt fának koccant, a szélvédője repedt meg. A késésekben a csúcsot mindenképp a Szombathely–Pécs között közlekedő, 8904-es vonat tartja: este hét óra után már 274 perces elmaradással várakozott Murakeresztúron.

A screenshot este fél nyolckor készült

A havária nem sokkal délután két óra után kezdődött: Murakeresztúr és Somogyszob között fa dőlt a sínekre, megrongálva a vezetéket. A vonatok forgalma sokáig állt, a MÁV-Start Somogyszob–Nagykanizsa és Murakeresztúr–Somogyszob között rendelt pótlóbuszokat. A kidőlt fát fél ötre sikerült leemelni a sínről, a pályát szabaddá tették, az ott rekedt vonatokat dízelmozdonyokkal továbbítják, bőséges késéssel. A 8235-ös Szombathely–Pécs vonat 127, a 8244-es Dombóvár–Nagykanizsa 73, a 8215-ös Gyékényes–Dombóvár 170 percet késik a cikk írásakor.

 

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek