Két hétvégén lezárják a Pongrácz-hidat

iho/közút   ·   2012.02.28. 14:30

A Pongrácz-híd szerkezeti vizsgálata miatt két hétvégére lezárják az átkelőt és környékét. Ebben az időszakban a villamosok a Pongrácz úti lakótelepig járnak, a Hidegkuti Nándor stadion és a Sörgyár között villamospótló autóbuszok közlekednek – közölte az ihóval a BKV.

A Pongrácz-híd szerkezetének szakértői vizsgálata miatt két hétvégén le kell zárni az átkelőt és annak közvetlen környékét. Ezért a március 3-4-ei, majd a következő, 10-11-ei hétvégéken a 37A villamosok rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és a Pongrácz úti lakótelep között közlekednek.

A villamosközlekedés által nem érintett szakasz pótlására 37V jelzésű villamospótló autóbuszok közlekednek a Hidegkuti Nándor stadion és a Sörgyár között, a villamos útvonalához képest terelt vonalon, a lehetőségekhez képest valamennyi villamosmegálló érintésével. Kérjük, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak a villamospótló járat pontos útvonaláról és megállóhelyeiről.

A Pongrácz-hídon történő gyalogos átkelésre a lezárás ideje alatt sincs lehetőség. A március 1-4-ei Utazás Kiállítás helyszínéül szolgáló Hungexpo pavilonjainak megközelítésére az Örs vezér terétől közlekedő 100-as busz igénybevételét ajánlja a BKV.

Kapcsolódó hírek